Main menu:
Man er velkommen til at samle æbler til eget forbrug i haven.
Paradisæblegele med vanilje
Opskrift: Rasmus Errebo
(4 personer)
1/2 kg paradisæbler
2 1/2 dl vand
1/2 vaniljestang
sukker (1/2 kg til 1/2 liter færdig saft)
1/2 tsk atamon
Æblerne koges møre med vanilje. Sies igennem et viskestykke efter et døgn.
Den siede saft koges op og tilsættes sukker under omrøring (1/2 kg til 1/2 liter færdig saft). Koges til saften slipper en ske i tynde dråber. Tilsæt 1/2 tsk. atamon til konservering.
Bragt i NORDLIG december 2007
Paradisæblesnaps - perfekt til lun æblekage med koldt flødeskum
70 cl. "Brøndum Snaps Klar"
Paradisæbler eller evt. vilde æbler
evt. Kanel
Fyld et glas med Paradisæbler fra haven - og gerne lidt Kanel - fyld snaps på til det hele er dækket
Lad essensen trække til smagen passer dig - kan evt. sødes med Akaciehonning
Essensen filtreres - fortynd efter smag
Syltede paradisæbler
Kilde: Alletiders kogebog
Æblerne må ikke være for modne. Lidt af stilken klippes af, før de blancheres (i kogende vand et par minutter, derefter i koldt vand).
En lage koges af sukker, vand (evt. blancheringsvandet) og eddike, og paradisæblerne koges møre heri ved svag varme.
De fyldes på glas eller krukker. Efter en uges forløb hældes lagen fra, koges ind og skummes, før æblerne får et kort opkog i den.
Konserveringsvæsken tilsættes og det hele hældes på de rengjorte beholdere og tilbindes.
Paradisæblegele
Sendt 01. oktober 2004 kl. 11:30 på P1
INGREDIENSER
1 kg paradisæbler
2-5 dl vand
Til hver liter siet saft:
750 g melis
½ tsk. flydende atamon
Fremgangsmåde
Æblerne koges i vandet ved svag varme til de er helt møres. Hele massen hældes på en saftpose og drypper godt af (natten over f.eks.) Saften måles og bringes i kog. Sukret drysses i under omrøring. Når saften falder som tunge dråber fra skeen er kogningen forbi. Geleen skummes og sættes på varme atamon-skyllede glas der bindes om dagen efter.
Mærkater til dine glas
Klik på billedet for at udskrive mærkaten til din æblegelé eller benyt evt. mærkatautomaten fra Dansukker.
Klik her for at komme til Dansukkers hjemmeside